TRGOVINE


INTELIGENTNA IMPREGNACIJA – KAKO POSKRBETI ZA SUHE NOGE

Jesen in zima sta neprijetni ali lahko celo nevarni – vsaj za vaše čevlje. Rešitev je izbrati primerno impregnacijsko sredstvo Collonil, ki lahko pomaga.

Hladna sezona je pred nami: vlaga, mraz, sneg, blato in pesek so ekstremni stres testi za elegantno obutev. Ko so čevlji enkrat mokri, od umazane vode pa se lahko pojavijo madeži, je pogosto težko, če že ne nemogoče, da jih rešite.

Svetujemo vam, da pravočasno poskrbite za pravo nego in dobro impregnacijsko, da  zaščitimo obutev in tako preprečimo nastanek madežev od vode in umazanije. V zvezi s tem so enako občutljiva tako gladka kot tudi hrapava usnja. Naši nasveti vam bodo pomagali, da obdržite svojo obutev čisto in suho med hladno sezono.

Zelo pomembno: impregnirajte svojo novo obutev takoj !

Optimalno zaščito dosežemo, če obutev takoj, ko jo kupimo temeljito impregniramo. Torej še preden jo prvikrat obujemo, saj v večini primerov, novi čevlji niso vnaprej obdelani s strani proizvajalca. Da bi dosegli dobro osnovno hidroizolacijo popršite obutev dva do trikrat. Glede na vremenske razmere in pogostost nošnje obutve je potrebno redno osveževanje zaščite.

Prijeten stranski učinek: pravilna impregnacija ne zaščiti samo usnja pred mokroto, ampak tudi proti trdovratnim madežem, ker umazanija ne more prodreti v globlje plasti usnja. Z rednim poliranjem obutve s kremo, zaščitimo material pred izgubo prožnosti in nastankom suhih, bledih lis.

Naši nasveti za popolno hidroizolacijo:

 • vedno nanesite najprej impregnacijski sprej, pred nanosom drugih izdelkov za nego kot je krema. To pa zato, ker sprej deluje globoko v notranjost usnja, medtem ko krema za čevlje poskrbi za zgornjo plast.
 • Impregnacijski sprej uporabite na prostem, če je le mogoče.
 • Impregnacijski sprej pršite v razdalji približno ene dolžine pločevinke stran od čevlja.
 • Pazite, da sprej nanesete enakomerno, da obutev ne postane preveč vlažna.
 • Impregnacijsko sredstvo pustite sušiti vsaj 20 minut pri sobni temperaturi. Ne postavljajte vaše obutve blizu ogrevanja, saj to povzroča, da material otrdi.
 • Redna uporaba optimira zaščitni učinek, zato redno ponovite nanos – priporočamo, da v zimskem času impregnirate vašo obutev po tem, ko ste jih nosili 7-do 10-krat.
 • Z našim CARBONPRO SPREJ sredstvom za impregnacijo ste varni jeseni in pozimi. Njegova revolucionarna tehnologija nudi vaši obutvi boljšo in dalj časa trajajočo zaščito od vseh prejšnjih zaščitnih sredstev. Vaša obutev se lažje čisti, je vodoodporna in zračna – do 10-kratnega nošenja.
 • Za vse tiste, ki bi raje impregnirali svojo obutev v topli dnevni sobi, priporočamo visoko zmogljivi PROTECT & CARE SPREJ od Collonil-ove Organic linije. Ta izdelek je primeren za nanos v zaprtem prostoru, ker je brez kakršnih koli toplogrednih plinov in topil. Zahvaljujoč učinkoviti formuli, ki vsebuje pristno oljčno olje, Bio PROTECT & CARE SPREJ ponuja ekstra močno impregnacijo – in vse to z 95% naravnih sestavin.

In mimogrede: vaše usnjene jakne, kape, rokavice, raznorazne torbice in torbe lahko prav tako zaščitite pred vlago in grdimi vodnimi madeži z uporabo profesionalnih impregnacijskih sredstev – COLLONIL VARIO SPREJ.

Več nasvetov o tem, kako skrbeti in zaščititi svojo obutev v vseh vremenskih pogojih, je mogoče najti na naši Facebook strani. (CARBONPRO SPREJ, ORGANIC PROTECT & CARE SPREJ, VARIO SPREJ)

KAKO SKRBETI ZA BARVANO OBUTEV ?


Z barvito obutvijo lahko vašemu izgledu dodate tisto piko na i, da postanete nekaj posebnega. Na žalost, pa barve ne trajajo večno. Zelo hitro zbledijo, če ni ustrezno poskrbljeno za njih. Izpostavili  bomo izdelke, kateri poskrbijo da barve ohranijo svoj sijaj dalj časa.

Če želimo, da usnje ohrani svojo barvo in sijaj dalj časa, je potrebna posebna nega, ki mora biti usklajena z vrsto materiala. WATERSTOP barvna krema je primerna za gladko usnje, kot tudi za high-tech materiale. Usnje neguje, mu osveži barvo in ohranja vodotesno zaščito vaših čevljev. Zahvaljujoč integrirani gobici za nanos je uporaba enostavna in čista.

SOFT PRACTIC krema da gladkemu usnju s čebeljim voskom svilnat lesk. Izredno osveži barve, poskrbi za visok sijaj in obnovi obledelo, obrabljeno barvano usnje, ki je z nošnjo izgubilo svoj prvotni izgled.

NUBUK+VELOURS barvni sprej in NUBUK + TEXTILE barvna tekočina skrbita, ne samo za nego in zaščito hrapavega usnja, tekstila in high-tex materialov, temveč tudi intenzivno poživlja  barve. Oba izdelka sta na voljo v različnih barvah.

Tako kot vsi prej omenjeni izdelki, sta na voljo v celi vrsti različnih barv.

Medtem, ko je COLOUR FASHION sprej brezbarven, z učinkom aktiviranja barv. Zato je idealen za obutev izdelane iz barvite kombinacije barv. Za optimalno zaščito pred umazanijo in vlago ga je potrebno redno uporabljati.

Lak usnje postane popolnoma neprepustno za tekočine, če je impregnirano z LACK MOUSSE peno. Poleg tega sprej ščiti lak usnje, da ne razpoka.

Več nasvetov o trenutni modni obutvi in o tem, kako skrbeti zanjo najdete na naši Facebook strani.

(WATERSTOP KREMA, SOFT PRACTIC KREMA, NUBUK + VELOURS SPREJ, NUBUK + TEXTILE TEKOČINA, COLOUR FASHION SPREJ, LACK MOUSSE SPRAY)

KAKO NEGOVATI ZAHTEVNO BRUŠENO USNJE ?


Obutev za posebne priložnosti je pogosto izdelana iz brušenega usnja. Brušeno usnje ima zelo eleganten videz, njegova nega pa je zahtevna. Tu vam svetujemo, kako jo naredimo pravilno. Brušeno usnje je posebna vrsta gladkega usnja. Med proizvodnim procesom je material najprej valjan, potem brušen in nato poliran.

Rezultat je žametno, svilnat sijaj, ki ima visoko kakovost in eleganten videz – kot nalašč za prefinjeno večerni izgled. Brušeno usnje združuje pozitivne lastnosti gladkega usnja: trda, gladka površina se ne umaže zlahka, kar olajša čiščenje. Ker pa je zaradi proizvodnega procesa brušeno usnje trdo v primerjavi z drugimi vrstami usnja, zlahka postane neprožno. Zato poskrbite za nego in upoštevajte, da je potrebno brušeno usnje negovati pogosteje  od drugih vrst usnja. SPECIAL WAX POLISH zaščiti in neguje fina gladka usnja s čebeljim voskom in negovalnimi olji. Usnje nahrani, da ohrani prožnost in pristen izgled.

Za nego in zaščito tega usnja so najbolj primerni Collonil:

 • CARBONPRO SPREJ za zaščito pred umazanijo in vodo.
 • SPECIAL WAX POLISH usnje nahrani, mu povrne prožnost ter ga zaščiti pred umazanijo. S pravim čebeljim voskom.
 • WATERSTOP SPREJ za ponovno barvno svežino in mehkobo. Zaščiti pred umazanijo in vodo.
 • WATERSTOP KREMA za nego in zaščito z jojoba in mandljevim oljem.

KAJ JE NAPA – ANILIN USNJE ?


Fino gladko usnje je določena vrsta gladkega usnja in napa usnje je določena vrsta finega gladkega usnja. Zmedeni ? Tu boste izvedeli več o različnih vrstah napa usnja.

Napa usnje je splošni izraz za posebno mehko, krom strojeno gladko usnje vseh vrst živalskih kož in področij uporabe. Razlike so edino med naravnim, pigmentiranim ali rahlo pigmentiranim in brušenim usnjem. Naravno napa usnje je znano tudi kot anilin usnje.

Anilin usnje – brezhibno, plemenito in zelo občutljivo

Naravne značilnosti anilin usnja so dobro vidne, ker ta material ni prekrit z barvo ali premazom. Zato material ne sme biti poškodovan od raznoraznih zunanjih vplivov kot so klopi, praske in podobno. Zaradi tega je ta brezhibni material pogosto zelo dragocen in dražji.

Anilin usnja so zelo občutljiva na umazanijo in maščobe ter na sončni svetlobi rada zbledijo. Rahlo pigmentirano napa usnje je barvano z vodotopnimi barvili, katerim so dodani pigmenti, ki naredijo  material bolj odpornen na svetlobo in obrabo, površina pa je bolj gladka.

Barvni premaz naredi napa usnje bolj gladko in neobčutljivo.

Obe vrsti napa usnja sta prepustni za vodno paro in zato zagotavljata odlično zračnost.

Za pigmentirano napa usnja pa velja, da so barvila s pomočjo veziva nanešena na zrnato-notranjo površino usnja. To naredi material manj zračen, po drugi strani pa tudi manj občutljiv na umazanijo in čiščenje je lažje.

Napa usnje, ki je brušeno po zrnati strani, pa dobi ob nanosu barvil, izjemno gladko površino. Pri tem postopku se naravne značilnosti tega usnja skoraj povsem izgubijo.

Za nego tega usnja lahko uporabite:

KAKO POSKRBETI ZA NEGO VAŠE TORBICE ?


Naša prijateljstva cenimo in negujemo, vendar pogosto hudo zanemarjamo svoje najbolj zveste spremljevalke, naše torbice. In toliko lahko storimo na čisto enostaven način.

Naš najljubši dodatek, veselje za oko, prijatelj. To je ženskina najbolj zvesta spremljevalka, poudari slog, ima stil in je na njeni strani v vseh priložnostih. Kot elegantna izjava svetu v vsakodnevnem življenju ali kot modni dodatek v večernih urah – ženska ne zapusti svojega doma brez njene torbice. Je predmet zavisti mnogih moških, ki s težavo stisnejo svoje denarnice in pametne telefone v svoje pretesne žepe. Torbica nas spremlja v vseh življenjskih situacijah, mali skriti zaklad prefinjene ženske.

Vsaka ženska ima svojo najljubšo od vseh torbico: visoke kvalitete, običajno iz finega usnja in priznanih znamk. Toda ta zvesta prijateljica se mora spopasti s kar precejšnjo mero obremenitev. Dostikrat preobremenjena, prenapolnjena, stokrat prebrskana, odložena na tla ter izpostavljena soncu in dežju, naša torbica vse to opravi samoumevno. Vendar pa se posledično tudi hitro izrabi.

Tako kot vaši najljubši čevlji, potrebuje tudi vaša torbica malo wellness-programa s primernimi negovalnimi sredstvi vsake toliko časa. In če bo sijala vaša torbica, boste verjetno sijali tudi vi.

Čiščenje, nega in zaščita torbic

Zelo preprosto očistite vašo torbico vsakodnevnega prahu in umazanije z uporabo CARBON COMPLETE PENE. Da dragoceno usnje vaše torbice ne postane trdo in neprožno ter bi ohranilo sijaj, priporočamo SILICON POLISH KREMO, s katero lahko celo zgladite manjše praske.

In še en nasvet: za nego vaše torbice ne uporabljajte obarvanih sredstev, ker lahko umažete svojo obleko. Lahko uporabite tudi VARIO SPREJ ali CARBONPRO SPREJ.

In nenazadnje: priporočamo, da impregnirate vašo torbico takrat kot vašo obutev. Tako bodo vaši najljubši dodatki vedno dobro zaščiteni – pred dežjem, vlago in umazanijo.

Več nasvetov o čiščenju, zaščiti in negi vaših torbic najdete na naši Facebook strani.

(CARBON COMPLETE PENA, CARBONPRO SPREJ, VARIO SPREJ, SILICON POLISH KREMA)

NEGA IN ZAŠČITA USNJENIH JAKEN


Jeseni in pomladi radi oblečemo usnjene jakne. Grejejo nas v hladnih nočeh ter se prilagodijo našemu telesu kot druga koža. Z usnjeno jakno lahko naredimo prijeten vtis, izgleda super in je brezčasna. Ko najdemo naš sanjski model, ga lahko nosimo celo življenje. Ali je to športni model, z zakovicami ali eleganten model kor alternativa službeni jakni – dobra, stara usnjena jakna je vsestranska kot noben drug kos našega oblačila.

Primerna za vsako priložnost, usnjena jakna pokaže svoj pravi značaj kasneje, ko smo jo že nekajkrat nosili in postane mehkejša. Za originalen izgled usnjene jakne, moramo poskrbeti, da se ta ne izsuši, opraska ali umaže.

Pravilno čiščenje usnjenih jaken

Svetujemo, da takoj po nakupu usnjeno jakno primerno zaščitite. Za to dobro poskrbi CARBONPRO SPREJ ali SPECIAL WAX POLISH SPREJ. Usnje je po nanosu zaščiteno pred dežjem in vlago ter umazanijo in madeži. Zaščita je potrebna zato, da se jakna ne umaže, da se od dežja ne pojavijo lise ter nenazadnje, da nahranimo usnje, da obdrži svojo prožnost in ne postane suho.

V primeru, da je čiščenje potrebno, svetujemo, da uporabite CARBON COMPLETE PENO, ki je primerna za vse vrste materialov. Pri tem vam pomagajo gobe ali krpe ( gladko usnje ), krtače in kamni ( hrapavo usnje ). Po čiščenju morate usnjeno jakno nujno posušiti !

Če se po čiščenju pojavijo suhe lise ali če postane usnje dolgočasno, brez tistega značilnega leska, lahko pomaga negovalna krema SILICON POLISH, ki usnje oskrbi z vlago in ga nahrani.

Usnjena jakna sčasoma skozi nošnjo izgubi hranila, ki pa jih enostavno zopet povrnemo. Lahko uporabimo sprej ali kremo ( gladko usnje ). Posledica tega je osvežitev barv, usnje pa postane bolj mehko in voljno.

Pravilna impregnacija nudi zaščito tudi pred vodnimi madeži, ki jih lahko povzroči dež ali neljube nesreče s pijačo. Povzroči, da vlažnost in umazanija ostaneta na površini ter ne prodreta  globoko v pore materiala. To vam omogoči, da lahko vsakršne neprijetnosti v zvezi s tekočinami, samo obrišete in že ste kot novi.

Več nasvetov o čiščenje, zaščiti in negi vaših usnjenih jaken najdete na naši Facebook strani.

(SPECIAL WAX POLISH SPREJ, CARBON COMPLETE PENA, CARBONPRO SPREJ, SILICON POLISH KREMA)

ČIŠČENJE, ZAŠČITA IN NEGA SUPERG


Danes si je, bolj kot kdajkoli prej, nemogoče zamisliti svet mode brez superg. Naj si bodo izdelane iz platna, klasičnega usnja ali direktno za športni oddelek iz funkcionalnih materialov – obseg ponudbe je večji kot kdajkoli prej. To ugaja vsem modno osveščenim in seveda jih tudi zanima, kako bi lahko nosili svoje “must-have” superge čim dlje. To vključuje ustrezno čiščenje in nego.

Čiščenje

Za čiščenje podplatov in zgornjega dela sta pomembni dve stvari: milo in superge. Tipično za superge je, da je umazana guma na zgornjem robu podplata (kar se opazi pri nošnji). Potem potrebujete radirko, zobno ščetko, gobico in malo tekočega mila. Najprej z radirko odstranite temne proge umazanije iz gume, potem pa z vodo, milom in zobno ščetko zdrgnete še preostalo. Pri tem samo pazite, da ne zmočite preveč material zgornjega dela, ker traja dolgo časa, da se posuši. Tudi tkanino zgornjega dela lahko očistite z zobno ščetko, vodo in milom, zdrgnete jo s krožnimi gibi – vendar tudi tu pazite, da ne uporabite preveč vode.

Vezalke najlažje očistite posebej. Preprosto jih izvlecite in jih ročno operite s tekočim milom.

Tekoča mila vsebujejo tenzide, ki učinkovito raztapljajo mastne madeže in niso preveč agresivna. Zato so primerna za čiščenje več vrst materialov.

Po čiščenju pustite superge, da se posušijo. Ne puščajte jih blizu ogrevalnih naprav, ker suha toplota lahko povzroči pokanje gume in popači obliko superg, saj jih preveč izsuši.

Preveč dela, prezapleteno ? Bi radi, da bi bile te stvari malo lažje ? Ni problema!

Obstajajo seveda tudi specializirani izdelki, ki čiščenje gume podplatov in zgornjega dela naredijo za otročje lahko.

Za umazane podplate in robove:

Za zgornji del:

Za notranjost superg: INSIDE FRESH & CLEAN SPREJ očisti notranjost in ji povrne prijetno svežino.

Zaščita in nega

V skrbi za vaše superge, zlasti pri upoštevanju zaščite zgornjega dela, pa ne bi smeli prezreti  profesionalnih izdelkov. Pri tem vam gospodinjska sredstva ne morejo pomagati kaj dosti. Da bi zaščitili material – naj si bo platno, usnje ali funkcionalni material z membrano Gore-tex – pred umazanijo in vodo, priporočamo visoko učinkovito hidroizolacijo. Za to poskrbi CARBONPRO SPREJ.

Kot absolutni “moram”: Priporočamo vam, da takoj po nakupu impregnirate vaše nove superge z ustreznim sredstvom CARBONPRO SPREJ. S tem takoj zaščitite material pred umazanijo in vodo. Še preden jih nosite prvič, tako da umazanija nima možnosti prodreti in se absorbirati v material. Če pa se superge kljub temu umažejo, bo  čiščenje nato precej lažje.

Več nasvetov in trikov na temo čiščenje, zaščita in nega vaših superg najdete na naši Facebook strani.

(CARBONPRO SPREJ, CARBON COMPLETE PENA, SNEAKER INSIDE FRESH & CLEAN SPREJ, SNEAKER WHITE, NUBUK BOX RADIRKA)

KAKO PRAVILNO SHRANITI ZIMSKO OBUTEV ?


Preden shranite vaše zimske čevlje v omaro do naslednje zime vam svetujemo, da upoštevate  nekaj naših priporočil. Nekega dne naše priljubljene stvari kot so božična dekoracija, smučarska oprema in zimski čevlji, izginejo, dokler jih zopet ne potrebujemo naslednje leto. Tukaj smo pripravili nekaj nasvetov za shranjevanje.

Napenjalci ohranjajo obliko vaših čevljev ter jim s tem podaljšujejo življensko dobo.

Usnje je material, ki je zračen, prepusten za vodne hlape, ohranja vlažnost in je natezno močen, elastičen ter prožen. Kar pomeni, da se bo tekom dneva optimalno prilagodil spreminjajoči se obliki stopala in se bo v svojo prvotno obliko povrnil šele, ko bo suh.

Da bi zagotovili, da obutev dalj časa obdrži svojo prvotno obliko, bi jih morali vedno pospraviti na napenjalce za obutev. Napenjalci za obutev zgladijo gube in poskrbijo, da čevelj ohrani svojo obliko ter nenazadnje olajšajo čiščenje. Posebej jih priporočamo pri shranjevanju zimske obutve.

NAPENJALCI ZA OBUTEV


Napenjalci ohranjajo obliko vaših čevljev ter jim s tem podaljšujejo življensko dobo. Usnje je material, ki je zračen, prepusten za vodne hlape, ohranja vlažnost in je natezno močen, elastičen ter prožen. Kar pomeni, da se bo tekom dneva optimalno prilagodil spreminjajoči se obliki stopala in se bo v svojo prvotno obliko povrnil šele, ko bo suh.

Da bi zagotovili, da obutev dalj časa obdrži svojo prvotno obliko, bi jih morali vedno pospraviti na napenjalce za obutev. Napenjalci za obutev zgladijo gube in poskrbijo, da čevelj ohrani svojo obliko ter nenazadnje olajšajo čiščenje. Posebej jih priporočamo pri shranjevanju zimske obutve. več >>

VLOŽKI ZA OBUTEV


Približno 75% ljudi trpi zaradi različnih vrst nelagodja, ko gre za njihove noge – hladne ali prepotene noge, boleče noge, ki so pod stresom zaradi dela ali športa. Collonil je razvil kompleten program za udobno počutje v vaši obutvi.

Naše noge, obute v čevlje, so nadvse obremenjene, ko nas iz dneva v dan nosijo na dolgih poteh. Da bi olajšali napetost nog v obutvi, vam nudimo širok izbor vložkov za obutev Collonil.

Vsi Collonil usnjeni vložki Luxor so rastlinsko strojeni in kot taki še posebej primerni za potna in pekoča stopala.

Vložki za obutev znatno povečujejo udobje obutve. Podpora in oblazinjenje sklepov in stopal jim izboljšata odpornost in elastičnost ter preprečujeta prezgodnjo utrujenost. Vložki nudijo boljši oprijem stopalu v obutvi, vpijajo vlago, poskrbijo za prijetno svežino poleti, pozimi pa za udobno toploto.

Za vaše posebne potrebe ali vrsto obutve vam nudimo najbolj primerne vložke. Naj bo to želja po oblazinjenju, toplotni izolaciji, odpravi neprijetnega vonja, vlage ali zgolj želja po svežini, pri nas boste našli vse. Če pa ste nas obiskali zaradi zdravstvenih težav, potem si oglejte naš ortopedski program Zdravje in udobje, ki je v celoti zasnovan za lajšanje težav problematičnih stopal. več >>

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.